Sammanslagning av museer

Regeringen har beslutat att flera Stockholmsmuseer ska slås ihop. De är Historiska museet med Myntkabinettet och Tumba bruksmuseeum, Livrustkammaren, Hallwylska och Skokloster. Det blir spännande med nya kollegor och jag hoppas på markeradbal på Skokloster som personalfest!

Idag fick vi en miniträff med frukostfika på Livrustkammaren med mingel efter och – de har märkliga saker på kontoret! 

Är du överintentent på Livrustkammaren så får du ditt porträtt målat! Här min gamla Birkakollega Jonas Lindwall brevid Barbro Bursell! Det gäller bara att välja rätt konstnär…Jonas är en av de som bland annat sköter Livrustkammarens digitala medier. Mycket bra! 

Här några tidigare överintententer…

Jag frågade Jonas, lite på skämt, om de hade någon uppstoppad hund, eftersom de har uppstoppade hästar… Och bara runt hörnet stod denna lilla vovve. Hoppas vovvesjälen kommer till vår gemensamma himmel… Tänker att det vore fint att göra en utställning om människans bästa vän – Hunden <3 

Otroligt ändå att det finns flera museer i Slottet! 

Kram

Kommentera