Svampsoppa på gul kantarell 

Försöker hitta något postivt med att inte kunna svälja så bra… Jag har aldrig tidigare egentligen tänkt på hur det skulle vara att inte kunna äta ordentligt. Det är deppigt och läskigt och jag hoppas det går över. 

Fick för mig att jag skulle göra soppa på kantarellerna i trädgården idag och i tredje kokboken hittade jag ett recept. 

Så nu har jag gjort min första svampsoppa på kantarell efter ett recept från mormor Ainas blå kokbok. 

Ja, det är helrörigt…

Den är typ helt beige men smakar fantastiskt gott! Det kunde jag inte för mitt liv tro innan jag smakade på den. Hade jag kunnat ha i krutonger eller något grönt så skulle den nog se mer aptitlig ut… 

Recept:

10 små kantareller och en gul lök fräst i smör 30 min.

Reda med mjöl.

1/2 liter kokande grönsaksbuljong (1 tärning), mixa med mixerstav och koka ett tag.

I med 1 dl grädde, mixerstav och koka lite till.

Salt och citronsaft som krydda. 

Det finns en hel del extrarecept i boken <3 

Kram

Kommentera