Hantverksstugan och Björkö

Ibland längtar jag efter att vakna här, så här kommer minnesbilder från häromåret, i huset jag bott i under flera år ett tag på sommaren. Jag längtar efter en enklare tid. Men det är en ”hittepåtid”, även om det är en tid jag verkligen behövt! 

Det var inte bättre förr för många människor. Vi krigade, hämnades, offrades, gick igenom isen och frös ihjäl. Vi köpte och sålde människor, utnyttjade dem till max. Kanske skulle jag har varit en som utnyttjade eller så kanske jag var en träl, utan något att säja till om. Men det var nog inte så svart/vitt alltid. 

Önskar ibland att vi kunde backa tiden och göra om, göra rätt. Allt vi kämpat för som rättigheter, kunskap och frihet bara för att alltid bråka. Vi är vana vid ett ”vi och dom” och det kommer nog aldrig bli bara ett ”vi” – för utan ett ”dom” finns kanske inget ”vi”.

Hemmet i mitt hjärta ? 

Mat.

Hantverksrummet förberett för besökarna – för jag har även arbetat hårt och med glädje 🙂 

Att bara gå barfota.

Minnen av alla brandbegravningar. 

En av de gamla portarna i Borgvallen. 

Staden är som ett svagt minne ute på Svarta jorden. Vilka levde här? Vad pratade dom om? Deras liv och rörelse är nu förbi – livet i en evig förändring. 

Jag är så tacksam att jag fått vara på den här platsen så mycket av mitt liv! Fri, och även om jag inte alltid varit lycklig, så har jag känt mig hemma här! Lugn och tillfreds.

Kram 

2 tankar kring ”Hantverksstugan och Björkö

  1. barbro

    Minnena kom tillbaks till mig, konstigt nog saknar jag också stugan du gjort så fin och trivsam, även om inte jag bodde i den utan bara arbetade som en hjälp ( dräng :-), ) Träffade väldigt många trevlig turister.
    Kram mamma

    Svara
    1. Linda Inläggsförfattare

      Kära mamma, du var trälinna 🙂 Ja jag är glad att vi var där ute ihop så mycket som vi var och du är så bra med besökarna och barnen!!! <3

Kommentera