Förvandlar silver till brons eller guld…

Fick för mig att göra grav bj 1084 från Björkö som en dräkt till mig själv. Kvinnan i graven blev begravd med, bland mycket annat, sju hängen med ett djur som ser sig över axeln – en bakåtvänd hjort eller ett lamm – två olika tolkningar.

Jag beställde sex stycken från Danmark för jag hade ett redan sedan tidigare. Trodde jag hade beställt dem i brons men de kom i silver.

image

Så nu måste jag fixa till dem lite… Har köpt Liquide à Dorer 🙂 Förgyllning på burk! Får se hur det blir… Det ska målas i tunna lager. Funkar det funderar jag på att även ”förgylla” mina nya spännbucklor 🙂

image

Den jag hade i brons är lite större än de andra.

image

Här en ny i silver.

image

Under förvandling…

Kram

29/8: det gick inte så bra med min plan… Har köpt några som är i brons istället! De i silver ser förgyllda ut och lite slita, så det blev en fin patinering, men inte det jag ville ha, för de ser ut som förgyllt silver… De i brons fungerade också att förgylla lite, så det fortfarande syns att det är brons.

4 tankar kring ”Förvandlar silver till brons eller guld…

  1. barbro

    Vad fina dom blir. Det ska bli spännande att se när du fått ihop allt eller iaf det mesta ur grav 1084 på Björkö. Kram

    Svara
    1. Linda Inläggsförfattare

      Ja, ska börja sy på en goffrerad särk! Och så måste du få en grav att ha på dig också 🙂 Kram

Kommentera