Hej då Sharm

Nu är jag på flygplatsen igen. En vecka har gått fort och ändå varit lång 🙂 Jag längtar hem till Allan och mamma och till Iris, Morris och Smulan!

image

Det är lite vemodigt att åka härifrån och jag hade inte haft det så bra om jag inte träffat Olga och Marc, ett grekisk/polskt par, som jag umgåtts med i flera dagar 🙂 Vi hade massor att prata om och jsg hoppas verkligen vi ses igen i Grekland 🙂

image

I lobbyn på hotellet hänger en tavla med kläder och sjalen är likadan som den jag köpte i Siwa oasen 2012. Jag brukar använda den i jobbet, för broderierna är inte bara mönster utan även text,  gammal, beduintext (?, Ska frpga Sofia)eller iallafall Siwatext innan Islam kom dit på medeltiden. De har glömt bort var det är för bokstäver men broderar den. fortfarande. Det är som om vi skulle rista in runor utan att veta var de betyder.

image

image

Den vita var väldigt vacker tycker jag.

image

Vi åkte ner till Old market igårkväll och det var lättare att gå runt med Olga och Marc än på egen hand. Jag köpte svarta fotfilar till julmarknaden på Ekebyhov 🙂 Letade efter örhängen till Nusse, men hittade inga bra till ett rimligt pris. Det är dyrare här nu.

image

Fick te 🙂

image

Marc tar foto på mig. Hittar du honom? 🙂

image

image
Köpte två olika henna, en för håret och en för att måla på huden. Det ska bli kul att prova 🙂

wpid-dsc_1706.jpg

image

Sista dagen stranden igår och morgonens madrasstur var den bästa på hela veckan. Helt själv (så lätt byte…) men lugnt och vackert. Såg en stor mörkblå fisk som simmade som en flundra men på tvären. Verkligen underlig!

image

Det är en fin strand och den är skyddad av korallrevet. Jag hoppas att revet kommer klara sig ett tag till och att jag kan komma tillbaka igen och träffa alla fina fiskar!

image

Vi tittade på solnedgången vid poolbarem och det är mysigt att bara umgås 🙂

image

Ytterligare ett standfynd var Russlan 🙂 och jag hann inte säga hejdå, men hoppas han får en bra resa tillbaka till Moskva!

Kram

Kommentera