Höstlov på museerna

Nu har jag varit hemma några dagar. Jobbat och vilat 🙂 Det är härligt att komma hem till Allan, mamma, katterna och Smulan. Mindre härligt är det med vädret och vad kylan gör med min kropp! Har även haft ont i magen tills igår, men nu verkar den stygga bakterien ha gett sig 🙂

Igår började höstlovet. Allan har rest till sin pappa och jag jobbar på museerna i stan.

image

På Historiska är det spännande pannlampsvisningar igen och vi går ned i ”Fafners grotta” och följer blodpåren till guldet… Lite mysrys men det är som en sagovisning 🙂

Jag gjorde tre rundor igår och det är roligt att de blir så olika. Har fått frågan flera gånger om det inte blir slentrian att visa, men det blir det inte. Det är olika visningar, olika grupper och olika faser på året. Det kan till och med vara skönt att kunna vila i en visning under en tid för att göra den så bra som möjligt, plus att kunna utveckla den. Värst är när en visning kommer en gång i halvåret, då det är som att börja om från början varje gång.

image

Jag gjorde även en visning för NOOAM i år igen, de fick se Massakern vid muren och min vän Richard ser ut som om han ska ut i krig! 🙂

Idag blir det ”Monstersportlov” på Medelhavsmuseet med ansiktsmålning.

Kram

Kommentera