På mitt jobb har vi spelregler

Har varit på jobbkonferens med gamla och många (!) nya medarbetare 🙂

image

Vi har gemensamma spelregler för att jobba ihop på ett trivsamt sätt. Det finns alltid något som kan gå fel, men då får det bli en titt till i vårt manifest 🙂

Mitt under detta nya möte hamnade jag i en ”mediastorm” om artikeln om ringen från bj 515 och jag har blivit intervjuad flera gånger per telefon -även i direktsänd radio. Det betyder att det inte är mossigt det jag jobbar med, utan högaktuellt, om än för några dagar om just detta 🙂

Media och alla människor har inte gemensamma spelregler och jag förundras över mycket som skrivs i kommentarerna överallt på sociala media. Det är både politiskt och romantiskt det som skrivs. Många kunniga och intresserade skriver och det är roligt 🙂

Här kommer därför lite från mig 🙂

– Jag trodde att jag skrev en artikel, tillsammans med fantastiska forskare och vänner, som skulle hamna i en amerikansk nördtidning om svepelektronmikroskopi… och att ingen direkt skulle få reda på att den skrivits, mer än här på bloggen… Jag hade fel 🙂

Ursprunget till artikel är att jag undrade för ett år sedan över om det verkligen var en ametist (frågan kom upp), om ringen verkligen var förgylld och om det verkligen står ”Allah” på den- och frågade Sebastian om vi kunde analysera den. Han svarade ja och sen visade det sig att inget stämde, alltså skrev vi. Han har sedan drivit projektet med alla medskribenter.

Det är oerhört intressant med alla kommentarer i all media och mycket överrumplande! Mediastormen började i USA med Sience news och därefter Discovery. Nu har den varit med i Washington post, på CNN och i DN m.m. Imorgon kanske det blir en till svensk tidning 😉

image

Här en bild på när den placeras i svepelektronmikroskopet – en Hitachi!

Kram

Kommentera